Dags för del 2 av mina markeringar i Introvert-boken av Linus Jonkman. 
 
Introvert glädje ser annorlunda ut än extrovert glädje. Vi nöjer oss med mindre. Ibland kan extroverta se på det som att det är synd om oss, stackars dig som har suttit här ensam hela kvällen. Men är det inte egentligen mer praktiskt att inte behöva göra storslagna saker för att känna glädje? 
 
"Min lycka är stunden på dagen när mörkret har infunnit sig. Dagiströtta barn backar upp i knäet med varsin vällingflaska. Vi sitter tillsammans i soffan och ser på Hitta Nemo för trehundrade gången. Vi kurar ihop oss tills de somnar. Jag håller en liten hand i min och lägger hakan på min sons hjässa. Det är allt som krävs, jag är hemma, i dubbel bemärkelse. Det är inte skratt och bubbel utan en djupgående varm känsla av tillhörande, av tacksamhet. Jag väljer den känslan framför glowsticks och rave vilken dag som helst." 
 
En glad introvert söker avslappning och vill ta bort aktiviteter från kalendern, medan en extrovert på topp vill göra mer saker. Och oavsett om du är extrovert, introvert eller ambivert är det ditt eget ansvar att göra det som får dig att må bra"Det är realistiskt att behöva kompromissa med andra viljor ibland. Det jag förespråkar är inte en my-way-or-the-highway-attityd. Nej, jag tror att det är viktigt att skilja på medvetna eftergifter och när vi är någons dörrmatta. Min utmaning som vuxen har handlat om detta, att hitta tillbaka till den jag var innan jag blev den jag är." 
 
"Jag tror vi krånglar till oss själva när vi växer upp. Vi umgås naturligt när vi är barn. En vän och jag brukade sitta och teckna tillsammans i timmar utan att säga ett ord till varandra. Trots att våra behov är det naturligaste i världen glömmer vi bort dem. När vi blir vuxna anpassar vi oss ofta till något slags social norm." 
 
Ensamhet är ett behov, inte ett önskemål. Ensamhet är ett bra sällskap för en introvert. Ensamhet kan infinna sig även i ett rum med andra människor. Det handlar om möjligheten att göra något som intellektuellt och socialt inte innebär någon kommunikation med andra. Linus beskriver i boken hur han inte fick tid för sin ensamhet när han hade sambo och framför allt då barnen kom. Läget blev så illa att han funderade på att separera. Det viktiga då blev att berätta om det. "Oavsett vad tidigare generationer förespråkat är tyst passiv aggressivitet inte en bra relationsstrategi." Han gick även hos en psykolog som tog upp en självklarhet som vi glömmer precis hela tiden, nämligen att: "Gör det som du behöver göra för att få energi till att försörja dig själv. Först då blir det något över för dig att ge till andra människor." 
 
Något annat som skiljer extroverta och introverta personligheter åt är hur vi förhåller oss till känslor. "Extroverta är ofta starka på att uttrycka känslor som är positiva. Hanna var lika glad varje gång hon blev gravid. Jag var skeptisk efter vårt första missfall. Jag valde att tro att det inte skulle funka när nästa graviditetstest visade två streck. På det viset blev jag aldrig besviken. Jag fann en trygghet i min pessimism. Kalla det en inbyggd strategi, något introverta använder till nästan allt. Psykologer kallar draget för neuroticism. Det kännetecknas av pessimism och en skeptisk hållning till det som sker omkring oss." 
 
Vi reagerar också olika på stress. "Det har uttryckts som att stress gör oss till mer av det vi är. En extrovert blir mer social, mer kontaktsökande och mer impulsiv. En introvert blir mer innesluten, reflekterande och avståndstagande än tidigare. Det märkliga är att när stress fortgått länge går man in i en fas som är riktigt destruktiv. I denna fas blir vi vår motsats. När den extroverta tystnar och börjar sitta med stängd dörr finns det anledning att dra öronen åt sig. När den introverte tar på sig rollen av en utåtriktad, dominant nätverkare kan det vara ett utmattningssymtom." 
 
Själv kan jag förstås känna igen mig i att året innan jag blev sjukskriven och utmattad hade jag i stor utsträckning tagit på mig en betydligt mer utåtriktad roll än vad jag kanske egentligen trivs i. 
 
Vi reagerar också olika på akuta stressituationer. När stress av den sorten uppstår blir extroverta aktiva, de agerar direkt och tar initiativ. En introvert personlighet stänger istället ner. Vi blir lätt överstimulerade och det får oss att bli passiva och inåtvända. (Känner inte igen mig i detta.) Så länge nivån av stress inte är för extrem finns det dock en positiv vinkling. Vårt introverta lugn medför fördelen att vi kan tänka efter snarare än att bara reagera. Vi får en medvetenhet som kan användas till att lösa problemet. (Det känner jag däremot igen mig i.) 
 
Skillnaderna i hur vi reagerar på stress går även igen i hur vi reagerar på riktigt tunga perioder eller sorg i våra liv. Som introvert är det vanligt att sluta sig inåt, kontra den extroverte som kanske blir ännu mer utåtagerande. Som introvert internaliserar man gärna känslorna under en tid, tillåter sig betänketid under lugna förhållanden. I en relation med en extrovert kan det vara svårt att få acceptans för det beteendet, skriver Jonkman. "Det upplevs som att du är asocial eller egoistisk när du vill vara själv." 
 
Som introvert pågår mycket på insidan. Vi internaliserar saker. "Skillnaden mellan introverta och extroverta är att vi internaliserar saker först. Vi kväver våra känslor någonstans långt under ytan. Höjer du rösten mot mig kommer jag att tänka på det i flera dagar." Introverta är känsligare för stimuli och kan därför tolka beteenden allvarligare än vad det var menat. Vi reagerar på toner och nyanser med stor känslighet. "Det finns en känslighet för hur vi uppfattar röstläge, mimik och andra signaler inom oss. Många introverta är mycket duktiga på att plocka upp vad andra kommunicerar. /.../ Känslor som uppfyller oss tar lång tid på sig att klinga av. Av den anledningen är vi ofta känsliga för intryck. En sorglig låttext sätter en grå himmel över hela min eftermiddag." 
 
Jag känner igen mig i att om en extrovert höjer tonen kan det betyda lite för denne själv ("Jag hade bara lite lågt blodsocker, förlåt!") men att effekten kan leva kvar länge hos den introverte. Samtidigt är detta något mildrat hos mig tror jag, då jag är uppväxt i en familj där tonen höjs lite titt som tätt, utan att det behöver betyda någonting. Fast om det är någon utanför min familj som höjer rösten så grubblar jag definitivt mer på det, långt efter att den andra personen helt har glömt händelsen. 
 
Självdisciplin och simultanförmåga. Introverta har generellt en bättre impulskontroll än extroverta. Extroverta är mycket aktiva i det som sker här och nu. De är därför mer uppmärksamma och frestade av den stimuli som sinnena registrerar just nu. Eftertanke och analys är den introvertas styrka tillsammans med en förmåga att skjuta upp belöningar. Summa sumarum har introverta en hög viljestyrka, medan extroverta har en stor förändringsstyrka, då de har en stor förmåga att få saker att ske genom att organisera sig med andra. 
 
Gällande simultanförmågan har jag inga problem att göra flera saker samtidigt, men jag föredrar en sak i taget, liksom Linus. "Jag kan lyssna på musik medan jag jobbar, men bara ifall det är musik jag kan utan och innan. Så fort jag försöker göra något annat samtidigt försvinner min hjärnkapacitet. Ett exempel på det sker ibland när jag talar i telefon. Ifall den andra sidan är väl pratglad är det lätt att jag börjar glida iväg i tanken. Medan jag halvlyssnar, slösurfar jag gärna på datorn. Linus, nu har du din datorröst. Jag blir påkommen varje gång av de som känner mig väl. Frisörer är ofta extroverta. De kan därför prata och klippa samtidigt. Hade jag försökt mig på en sådan sak hade det slutat i katastrof." 

Att multitaska är en extrovert norm. Det är inte alltid ett bra sätt för en introvert att arbeta på. Glädjande nog finns det idag färska studier som påvisar att multitasking sänker kvalitet och adderar ställtid på uppgifter vilket är ineffektivt. Det mest meningsfulla är att göra en uppgift i taget och att slutföra den innan vi går vidare till nästa aktivitet. Ett företag som tittade på fenomenet ställtid kom fram till att varje avbrott, oavsett hur kort det var, i genomsnitt stal femton minuter i ren ställtid. 
 
"Jag avskyr avbrott i det jag gör. Det beror på att jag uppslukas av det jag sysslar med. Ifall någon stannar till för att fråga saker tar det tid från mig. Detta är tid jag inte har möjligheten att själv planera in. /.../ Att bli avbruten är besvärande. Därför gillar jag att kommunicera med mejl. Det innebär att den andra parten inte behöver avbrytas i det som han eller hon gör, utan kan läsa när det finns tid. Jag brukar se det som respekt. Utpräglat extroverta brukar hävda att det är mycket effektivare att bara vandra över och knacka personen i fråga på axeln."
 
"Som introvert får du ofta försvara din kommunikationsstil i arbetslivet. Det utåtriktade sättet att kommunicera är inte fel. Däremot bör det synsättet inte ha företräde. Det är en form av maktutövande att ta andras tid i anspråk. När du gör det visar du att din tid är mer värd."
 
För Jonkman är detta en fråga om effektivitet. Att syssla med fokuserat och kvalitativt arbete är för honom i viss mån en fråga om isolation. "Det är ofta jag inte svarar i telefon av den anledningen. Det handlar inte om att jag tycker illa om den som ringer, utan om att tajmingen inte är rätt."
 
Om dominans. Jag har ofta beskrivits som dominant, i grupparbeten och liknande situationer. Jag tar ofta kommando. Enligt Jonkman är detta i huvudsak ett extrovert drag. "En introvert blir reflekterande när vi ska fatta beslut. Vi vrider och vänder på saker och inte sällan överanalyserar vi. Vi ser massor med gråskalor istället för svart och vitt." För extroverta går det istället fort att fatta beslut, och det är ofta grundat i den första känsla som uppstår. Det är en dominerande natur, menar Jonkman. "Hon ger inte råd om hur jag kan förhålla mig till frågan, hon berättar för mig vad jag ska göra." "På det motsatta hållet är en introvert något av en bromspedal. Det är vi som förklarar för den extroverta världen varför det inte är en bra idé att bada badkar och rosta bröd samtidigt." Känner igen mig i båda sidor här! Jag tycker inte om förhastade beslut, men brukar därför också dominera med att få resten av gruppen att vänta in ett mer eftertänksamt beslut, så att inget blir fel. Och att ha en förkärlek för reflektion kan faktiskt vara en styrka vid beslutsfattande. 
 
Allt sägs ju inte heller genom verbala ord om man är introvert. Linus skriver i boken om ett fint exempel på hur hans pappa visade uppskattning genom en present istället. "Min far är en av de mer introverta människorna på planeten. Han kommer en dag förbi oannonserat. Han är en betraktare. En sådan som inte säger många ord i ett samtal. Vi har aldrig talat om drömmar, känslor eller annat med den typen av substans. Ibland behövs inte ord. Han hade på eget initiativ köpt en hel uppsättning med oljefärger och penslar till mig. Gåvan i sig var inte viktigt men han visade att han stod bakom mig i detta karriärval. Det var en tyst gest som talade högt. Ofta är det såhär introverta visar var de står - inte med ord, utan med gester.
  
Några styrkor med introversion: 
 
♥ Tåliga för tristess. "En uppenbar styrka med introverta är den stora uthålligheten för det monotona. Vi fyller vårt liv med innehåll från en rik inre dialog. Extroverta i kontrast hämtar sin inspiration från utsidan. Studier visar en hög uthållighet hos introverta för att härda ut långtråkiga situationer. Denna tålighet för inaktivitet förklarar varför introverta har en tendens att lyckas bra inom den akademiska sfären. Att kunna sitta på kammaren med näsan i en mördande tråkig bok är en större prövning för en extrovert. Introverta behöver också färre pauser i en arbetssituation eftersom fokus är ett naturligt tillstånd." 
 
♥ Motståndare till kollektiv inkompetens. "Den introvertes distans till grupper är en styrka i vissa sammanhang. Extroverta människor har en förkärlek för att agera med andra människor och att känna sig uppkopplade mot det sociala nätverket. Av den anledningen får grupprocesser ofta en starkare inverkan på extroverta. Att gå emot gruppen blir kostsamt för den som lägger stor vikt på tillhörande. Därför kan grupptryck påverka den extroverta väldigt starkt. Introverta har å andra sidan en annan typ av integritet eftersom vi inte känner något behov av att tillhöra gruppen på samma sätt."
 
Riskundvikande. "Extroverta är generellt sett mer riskbenägna än introverta. De hamnar därför oftare på sjukhus." 
 
Realism före naivitet. "Hon har ett positivt perspektiv på tillvaron, en omskrivning för det introverta kallar naivt." Extroverta tar fram en mental understrykningspenna och markerar det som är bra i alla situationer. Problem och risker bagatelliseras. "Att vara väldigt positiv är lika obalanserat som att vara negativ. Att pudra varje ögonblick med socker är att spela teater. Allt är inte solstrålar, regnbågar och guldstoff. Att vara balanserad, nyanserad och realistisk är för mig det ideala tillståndet."
   "Det finns fördelar med en mer återhållen syn på livet. När du är lite pessimistisk blir du inte besviken eftersom du ändå inte hade högt ställda förväntningar. I ett objektivt förhållningssätt finns också en avslappnad attityd till beslut. Vi har sällan bråttom att bestämma oss för något." 
   "Vi möter en generation av unga människor som i högre grad än någonsin tror att de kan bli precis vad som helst. En tredjedel av våra nittiotalister tror sig bli kändisar vid något tillfälle av sina liv. Det finns en mycket positiv och drivande mentalitet hos dagens unga. Samtidigt är detta en åldersgrupp som mer än någon tidigare generation upplever sig stressade."
   "Det är bra för ditt välbefinnande att tänka positivt. 
   Men det positiva tänkandet innebär mer stress eftersom världen öppnar upp sig för dig. Det är nu ditt ansvar att få allt fantastiskt att ske. Kontrollen ligger i dina händer." 
 
♥ Återhållsam med egna planer. "Det har visat sig att ju mer vi talar om något, desto mindre är sannolikheten att vi kommer att utföra det. Detta gäller belöningar. Om du börjar berätta för din omgivning om dina högtflygande planer kommer de vanligtvis att stötta dig. Dina polare, din familj och dina kollegor kommer att ge kärlek, beröm och uppskattning utan att du behövt göra så mycket. Det kan uttryckas som att du får en förskottsbetalning av det som väntar på andra sidan mållinjen. Till slut kommer du att ha urholkat värdet av den egentliga belöningen, vilket innebär att målet inte blir viktigt för dig."
 
♥ Lättare att gå in i flow. 
 
Barnasinnet i behåll. "Jag är fascinerad av allt det lilla som händer runt omkring mig. En introvert sida är att betrakta snarare än att delta. Visuella intryck har alltid fångat mig. En dramatisk solnedgång är hypnotisk. Med fascination kommer även kreativitet och inspiration. Barn är kreativa därför att de är fascinerade. Precis allting ett barn hittar i diket kan användas till något enligt dem. Barn är som Pippi Långstrump uttrycker det: sakletare. Under uppväxten tappar många bort konsten att fascineras av små saker. De ser inte längre det vackra med olja i en vattenpöl. Med vuxenskap kommer ibland skygglappar för den typen av upplevelser. Vi lägger fokus på amorteringskrav, kallras och valutakurser istället. För mig är de där upplevelserna något som finns i en inre världen. Det vi kallar för barnasinne är en skiva introversion." 
 
♥ Förmågan att behärska sig. "Låt oss gå till botten med en av de mest missförstådda sidorna av introversion. Jag ogillar inte andra människor. Människor i allmänhet är intressanta, sympatiska, roliga och begåvade. Jag gillar samtal som jag finner meningsfulla. Samtal som vill någonting eller leder någonstans är alltid önskvärda. Tyvärr uppfattar jag mycket i vanliga samtal som banalt eller onödigt att avhandla. Utåtriktade människor försöker ibland skapa en bakgrundstapet av ord som inte behövs. 
   Om du flyger till Stockholm skulle du inte acceptera att det plötsligt tog tre timmar istället för en. På samma sätt tänker jag om kommnikation. Det är en dygd att vara fåordig." 
 
Andra introverta att peppas utav: 
 
♥ Tom Hanks 
♥ Meg Ryan
♥ Meryl Streep
♥ Gwyneth Paltrow
♥ Babben Larsson
 
(Varför alla dessa skådespelare? Många introverta beskriver det som att de alltid bär mask. De har tagit på sig ett invant beteende som gör det lättare att umgås med andra människor. Att spela en roll kan därför märkligt nog vara en hemtam upplevelse för introverta.) 
 
Nästa del, den sista delen, kommer att fokusera med på arbetslivet. 
 

19 kommentarer

Elliottpraxy

19 Sep 2021 23:58

Vrlo je jednostavno kupiti automobil na nasoj net stranici [url=https://wannabuycar.com]https://wannabuycar.com[/url]. Imamo neporecive prednosti u odnosu na trzista automobila i druge net stranice koje postupak kupnje automobila mogu uciniti sto ugodnijim:
- lako i brzo pretrazivanje automobila u gradovima;
- najave o kupnji automobila s opseznim opisom;
- kvalitetna usluga i korisnicka podrska;
- automobil od vlasnika, a ne od preprodavaca.

PatrickQuela

22 Nov 2021 09:09

website here [url=http://free-games-download.falcoware.com/]free games download[/url]

SoftwareCag

23 Dec 2021 21:27

Hi, I recently came to the CSStore.
They sell Cheap Propellerhead software, prices are actually low, I read reviews and decided to [url=http://cheapsoftwareshop.com/windows-server-2022-standard/]Order Cheap Windows Server 2022 Standard[/url], the price difference with the official website is 20%!!! Tell us, do you think this is a good buy?

My purchase was exactly as described and was easy to set up and good value for money.
[url=http://cheapsoftwareshop.com/alien-skin-exposure-x4-bundle/]Order Cheap Alien Skin Exposure X4 Bundle[/url]

Eacorts_icose

11 Mar 2022 21:52

She needs a better vibrator [url=https://eacorts.net/israel/escort-lidong-1608.php ]Awesome escort Lidong in Tel Aviv, Hard sex Israel [/url] And now my mother gasped, screamed and poured some of her liquid into my mouth I flirted with her, but she kept her distance - she there was a guy named Vadik Everyone began to stare without giving in to sight - Give the address! the guys lifted Borya and sat him at the counter, dusting off his almost clean suit

Ronniewarge

12 Mar 2022 11:23

New Music Top is a free music distribution service for all streaming platforms. Easy registration, fast loading. Payments of earned money quickly and simply, every month. Detailed statistics and operational support. The service offers licensing and distribution of cover songs. We work all over the world. Sell your music simply and profitably. Listen to our playlist https://spoti.fi/3JtSlnH Free music distribution service.

[url=https://freemusicdistribution.online/] sony music entertainment distribution [/url]

Coups

07 May 2022 19:45

Hi, this is Jenny. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/y4zjkezy

Rivkadic

05 Dec 2022 11:34


What's up everybody, here every one is sharing these know-how, therefore it's good to read this weblog, and I used to go to see this website every day.
If you have any ideas or techniques for my new blog [url=https://indigorosee.com/2021/01/24/how-to-prepare-for-a-successful-semester/]free monthly calendars[/url] please share!

RobertoSkync

16 Feb 2023 12:21

Emergency Plumbers - we have extensive experience dealing in a wide range of plumbing services for a variety of clients. [url=https://slides.com/sadie_hernandez_96]emergency plumbing company>>>[/url]

MartinCrorm

19 Feb 2023 18:53

Jude_King_70 [url=https://www.transfur.com/Users/jude_king_70]Show more!..[/url]

JamesHep

26 Feb 2023 14:12

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://napoli24h.pl/profile.php?lookup=162885]Boiler replacement>>>[/url]

Michaelapold

06 Mar 2023 11:34

Is your favorite household item broken or you have noticed that it is not functioning properly? Never delay with the appliance repair because it might lead to serious consequences, sometimes even hazardous to your property like a fire or a leak!
Turn to a trusted appliance service center like Poway Appliance Repair and Installation.

[url=https://appliancerepair-poway.com/brands/kenmore-dishwasher-repair/]kenmore dishwasher repair[/url]

We want to make sure that you can get help with any of your appliances whenever you need it. That’s why, you can place your order 24/7.

Best [url=https://appliancerepair-poway.com/location/appliance-repair-ramona/]appliance repair ramona[/url], [url=https://appliancerepair-poway.com/location/appliance-repair-mira-mesa/]appliance repair mira mesa[/url]

Curtisnef

25 Mar 2023 09:40

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://artmight.com/user/profile/216917]Plumbing Services!..[/url]

Basildiz

26 Mar 2023 07:18

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.lovecrafts.com/en-gb/user/daniela-smith-67/9ddc5d43-4958-44a2-adc7-c71aa89b7c8d]Gas installation service!..[/url]

JamesHep

29 Mar 2023 12:09

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.stylemepretty.com/dashboard/harmony_white85]Electrical engineer!..[/url]

Robertspisk

31 Mar 2023 05:23

Profil uytkownika Ross Harmony - zdrowie, medycyna - ekliniki.pl [url=http://www.ekliniki.pl/profil/harmony-ross/131751/]More info>>>[/url]

Jeffreymex

02 May 2023 01:04

https://mamzelka.com/
https://good-sovets.ru/
https://id-nautilus.ru/
https://krovlyakryshi.ru/
https://nfsbih.net/

ElceGox

16 May 2023 03:51

Counter Strike GO - How come everyone never quits

Counter Strike Source is the most noted and most played multiplayer video game until now. The game is being played in every continent of the world. Always in, every gaming club, with every gaming desktop and Laptop and even on nearly Xbox console.
Counter Strike Global Offensive:

Counter Strike Condition Zero is actually a modification of the Half-life game which had already been published in the late 1990's. This online shooter game is a tactical and reaction based shooter which tests the mind and responsive mastery of the gamer. Valve LLC took command of coding this game in the 2000s, rebuilt it by adding some new new and epic modes to CS.
The greatest the time-less features of Counter Strike GO is the ability to [url=https://central-servers.net/]provide your own server[/url]. This creates a whole new system for hobbiests to set-up team server and play. With such a option available to players the designs is never ending. Back in the day clans only used Dedicated Servers to run their Counter Strike GO Servers. In modern day gamers host with a [url=https://central-servers.net/]EPYC VPS Server[/url] and surely will have a good experience in Counter Strike Source.

CS GO has been a source of entertainment for the players since its initial release. The question is why? Well, it is actually that kind of game which rarely actually get out of the grace even if one plays it for month after month.
This is why CS CZ is a timeless game:

One can simply never get accustomed to [url=https://0v1.org/forums/#gaming.12]Counter Strike[/url] since it allows the gamer to customize it according to their style and preferences. One of the main applications of this freedom is called "wallhacking". [url=https://leaguecheats.com]CZ Aimbots[/url] are the most extreme situation of mp FPS and most of the groups have actually become the hackers by the time they're great at CS. Some may want to play the game on the beginner levels and the maps with which they are used to but the point is that most of the expert clans just want some different things to excite their interest in the game. LeagueCheats software works on WarGods, WarGodz, sXe injected, [url=https://leaguecheats.com/wiki/esportal-cheats-hacks/]Esportal[/url], GamersClub, EAC, Challengeme.gg, 99damage, FaceIT, SoStronk, PVPRO, GOLeague, ChallengerMode, FastCup CSGO, Akros, VAC, VACNET, Gfinity, CEVO, ESL, FaceIT Server Side, SMAC, Kigens Anti Cheat, PopFlash, Kickback, and ZenGaming. [url=https://leaguecheats.com/store/]CSS Hacks[/url]

So, clans can add different maps for their own tournaments or for their root servers. Isn't it amazing that you play every match on all of the maps and then players attempt to get skill with that particular level by playing constantly via epic battles. This in my opinion is the single best reason why groups will ever leaving even after hours of rounds.

The levels can be created through various programs and software, which are totally free to use and one can be skilled in it by watching video tutorials. Most people know that Counter Strike Source came with hundreds of levels but the truth is that it came only with some basic maps but over time the mappers created some different distinct maps on the Valve mapping platform which the users have been installing them via various websites.

Another fact which is keeping CS Global Offensive replayable and exciting is the option to make your own servers. One can make a separate root for their own clans so that they can have some brutal battles with each other or they can invite other rivals for a PCW. As referenced they can have a [url=https://central-servers.net]VPS EPYC[/url] and surely will have a nice server in Counter Strike Global Offensive.

Finally, there are also many epic spray logos available which the users can paint and can spray them on the walls or anything else on the map. The spray logos possibly show the hold of the particular players or clans.

In other terms customizing Counter Strike CZ was

FrankHon

07 Jun 2023 11:16

https://plumbers-south-croydon.co.uk [url=http://gt7.de/mkR]https://plumbers-south-croydon.co.uk>>>[/url]

Williammah

08 Oct 2023 03:09

Vi inbjuder dig att besöka en ny unik [url=https://rudating.pro]Sex individual Dating[/url] Endast vi har riktiga och verifierade frågeformulär
De mest befriade användarna i din region
Registrera dig med en kampanjkod - 895636 och få en ingång till en privat klubb!
Vi väntar på dig på vår - www.rudating.pro

Kommentera

Publiceras ej